Direktlänk till inlägg 24 juni 2011

Tjejsnack, hundlek och midsommarbad!

Av Susanna Gälldin - 24 juni 2011 13:52

Nu är hundarna och jag hemma från en mysig övernattning i Frinnaryd hos bästaste Sandra! Igår va vi iväg till Tranås BHK för lite agilityträning!


Biz fick träna på att springa mellan hinderstöd, nemas problemas! De hade inga tunnlar framme, och lat som jag är så orkade jag inte dra fram dem, kanske bra för Biz som faktiskt blivit lite av en tunnelidiot att inte se några tunnlar på agilitybanan.


Vi tränade även lite slalom.. men vet inte riktigt vilken metod jag ska använda. Igår fick han springa mot ett lock med godis på, så när han gick rätt så klickade jag. Han kunde ta några "svåra" ingångar till slut. Men vet inte hur detta kommer bli i slutändan? Vill ha ett snabbt och sjävlsäkert slalom. Får just nu massor med bra tips på FB :) Tack tack!   


Aja han får ändå inte tävla agility förrens om 13 mån, jag har tid att tänka ;)


Väl hemma hos Sandra sen va han ett monster! Han är annars duktig på att ligga still när vi andra är stilla, men icke.. inte ens när han va i kompostgallret med ett ben la han sig ner.. Vi som trodde att vi i godan ro kunde käka våran pizza o kolla på snyftfilm, big no-no! Efter ett tag tröttnade jag på hans vackra (?) stämma, och satte ut honom i bilen, där han la sig nästan direkt och somnade... suck..!


Efter en god natts sömn så gick hundarna o jag ut i trädgården och läste bok! Klockan va då runt 8, helt tyst överallt o solen lyste! Underbart att bo på landet! Sandra vaknade o släppte ut Gizmo, tjohoo sa Biz: LEKTAJM! Efter några varv runt trädgården, Gizmo med boll i munnen och Biz inte långt efter, så gick vi på en mysig promenad!


Som sagt, nu är vi hemma igen, och Biz, Ella o jag har tagit våran midsommardusch ;) Första gången jag badar hela Biz (innan har det bara vart baktassarna) och han skötte sig super! Stod stilla hela tiden! Inte ens lite krångel! Sen blev de race i lägenheten! Biz sover nu, men Ella ligger fortfarande o tvättar sig! O de måste vart närmre 1 timme sen hon badade nu! Inte lätt att va Heeler!


Ha nu en skön midsommar!

/Sanna

 
 
Sophi

Sophi

24 juni 2011 18:59

Det låter som en härlig hunddag:) Visst är det svårt att hålla sig när det gäller träningen. Man vill så gärna träna agility-NU!!! Men men, de är ju så små än och inte färdigväxta.Sen var det, vad sa du- 13 månader tills de får tävla. Tid finns ju med andra ord.
Ha en riktigt fin midsommar/Sophi

http://www.pudelhopp.wordpress.com

Susanna Gälldin

25 juni 2011 23:10

Ja eller hur! Ska fokusera på självständigheten nu tror jag, kunna springa mellan hinderstöd o sånt..! Men de är ju så roligt när man lyckas! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanna Gälldin - 1 november 2013 10:36

Ja käre nån va de känns tomt, men ändå så himla rätt. Ella skällde och vaktade mycket, och de gick aldrig få tyst på henne, så de kommer kännas tomt nu när bara Biz finns kvar..! Jag tänkte ge er mina tankar om Ella, och även MASSA bilder på min vack...

Av Susanna Gälldin - 28 oktober 2013 18:33

Ja då va lägredebuten gjord! Men absolut inga poäng att skryta med direkt!   Lägrehundarna var samlade till kl 10, och drygt en timma senare började vi med våran lydnad. De va roligt för då fick jag chans att se några högrehundars uppletande! All...

Av Susanna Gälldin - 8 september 2013 17:26

Ja nu är de hög tid att sätta igång med skotträningen på riktigt! Plats med skott ska bli en plättlätt grej för Biz o mig! :)   Så va passar bättre en söndag än att åka upp till klubbens MH! Började att köra ett uppletande i en skog ganska långt ...

Av Susanna Gälldin - 7 september 2013 13:19

Ja de går troll i våra tävlingar.. alltid är de nåt.. de kändes så SJUKT bra igår.. Alla platser jag la va stabila, huvudet ner i backen (trots jag inte bad om de) och fokus på MIG! Men så går han upp idag och luften bara åkte ur mig.. Jag va så besv...

Av Susanna Gälldin - 17 augusti 2013 17:29

Jahopp då va årets klubblagsturnering avgjord! Och som vinnare stod "mitt" Jönköpingslag! Åh va stolt jag som lagledare är över oss! Min o Biz prestation va helt okej! Vi började ju med en skrattretande platsliggning... Där Biz efter att jag vänt...

Ovido - Quiz & Flashcards